Tuesday, 9 December 2014

9 weeks 4 days

Dah 9 minggu. Baru sekali hari tu pergi scan. Dan seterusnya hidup dalam paranoid. Pengalaman TTC buat aku macam ni kot. Paranoid gile.


Semalam masa solat Isyak rasa macam ade discharge. Terus solat pun jadi tak khusyuk, nak cepat-cepat habis. Terus check. Tapi takde ape pun. Tak tau lah mainan perasaan ke apa.


orang kata kalau risau pergi check doktor. Tapi aku tak nak. Jumpa doktor buat aku lagi saspen kalau nanti tak nampak baby lagi ke, size still small or lain-lain benda yang uncertainty. So aku decide tunggu la 11 week nanti baru jumpa doctor. At least time tu memang sepatutnya dah boleh dengar dengan jelas heartbeat baby. Aku taknak dengar benda yang buat aku risau.


Kerisauan aku ni bertambah sebabnya aku seolah-olah takde simptom orang pregnant. Yes, i'm 9 weeks pregnany without symptoms. Sebenarnya aku consider lucky sebab takde muntah-muntah memanjang, tapi benda ni buat aku risau pasal hormon. Hormon tak cukup tinggi ke?


Aku dah takde muntah-muntah.
No nausea.
No dizziness.
Sore boobs pun dah hilang.
Sihat. Boleh jalan laju. Kadang tu terlupa aku preggy.


Symptoms yang ada:

Bloating & muntah angin - tapi sebab memang dari dulu pun aku macam ni sebab ada gastrik, so aku tak tau la ada kaitan dengan pregnancy atau tak.
Sakit pinggang kalau berdiri lama
Gemok. Ya, berat aku naik 3 kg sebab berselera makan.



Hari-hari aku doa semoga semuanya selamat. Kalau ikut hati sekarang gak aku nak gi klinik untuk scan. Tapi sabar...tahan dulu...sabar sikit je lagi.....

No comments:

Post a Comment